Så drar du nytta av ditt föräldraskap när du skriver CV

Nykläckt bebis under pappas hand
Författare: 
Hanna-Karin Grensman, författare till boken Karriärrebell

Att vara förälder är något positivt, även när vi söker arbete. Det har superkommunikatören Helene Högberg Kessy tagit fasta på. I sitt CV på LinkedIn har hon en post som ser ut så här:

--------------------------------------------------
Förälder
Föräldraskap
June 1993 – Present (22 years 6 months) Stockholm, Stallarholmen
Top Management. Föräldraskap är ett ledarskap i ständig utveckling. Projektledning, förhandling, kreativ problemlösning, coachning, kommunikation och omvårdnad. Du lär dig att vara proaktiv, att vara prestigelös och lösningsfokuserad. En resa i att utveckla empati, tydlighet, trovärdighet, närvaro och aktivt lyssnande.
------------------------------------------------

Det jag gillar med denna post är att den tydligt lyfter upp alla kompetenser som Helene utvecklat under sitt föräldraskap. Hon synliggör faktiskt kompetens som annars inte framkommit. På samma vis kan en sådan post användas för att visa att man inte har "luckor" i sitt CV (något som inte behöver vara ett problem, läs mer i Karriärrebell s. 131 ).

Vän av ordning kanske menar att det inte är ett "riktigt" arbete och att man faktiskt inte får skriva så. Vän av ordning har fel. Vän av ordning har glömt den viktigaste regeln: Det finns inga regler!

Aktuellt just nu

Kvinna sträcker på armarna och känner sig fri
Det kom ett mejl som gjorde oss, Hanna-Karin och Eleonor, så himla stolta o...